SZAKKÖRÖK

Szakköreink célja, hogy egy-egy modern technológiai megoldással a gyerekek ne csak élmény szintjén találkozzanak, hanem azokat valós problémák megoldásához is fel tudják használni. Gondolkodjunk közösen arról, hogyan tudják biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az életünket, hatékonnyá tenni az energiafelhasználásunkat, megmenteni a bolygónkat, hogyan tudunk új, nagyszerű dolgokat létrehozni.


INGYENES ISKOLA UTÁNI FOGLALKOZÁSOK

Indulás: szeptember 19-i héten

Minden szakkör 16 alkalmas.  

KEDD

 • 16:00-17:00 - ROBOPOLISZ - 2-3. évfolyamos diákoknak
 • 16:30-17:30 - Micro/ökológia - 3-4. évfolyamos diákoknak

SZERDA

 • 15:00-17:00 - Szuperhősök - 5-8. évfolyamos diákoknak (Betelt - várólistára lehet jelentkezni)
 • 15:30-17:30 - A jövő városa - 7-9. évfolyamos diákoknak

CSÜTÖRTÖK

 • Csütörtök: 15:00-16:30 - Global Warning - 7-9. évfolyamos diákoknak

Helyszín:
EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest
(Új Hidegkuti Nándor Stadion)
1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.
(oldalsó üvegfali bejárat)


MINDEN FOGLALKOZÁSUNK INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltéséveltel lehet. 

Érdeklődni az info@edufun.hu e-mail címen, vagy a +3670 440 4400 telefonszámon lehet munkaidőben. ROBOPOLISZ

 • KEDDENKÉNT - 16:00-17:00
 • 2-3. évfolyamos diákoknak

Robopolisz egy olyan város, amit veled fogunk megálmodni, majd létrehozni. Alapos tervezés után a szakkörön fogunk programozni, maketten megjelenítjük a jövő városát. Sokat tanulunk az energiáról, közösen gondolkodunk azon, hogy a technológia segítségével hogyan készítsünk egy fenntartható várost. A szakkör során nagy hangsúlyt fektetünk a szociális kompetenciák, az együttműködés fejlesztésére, emellett olyan kihívások elé állítjuk a résztvevőket, amiben fejlődik a problémamegoldó képességük, az algoritmikus gondolkodásuk, a kreativitásuk.

Jelentkezni a lap alján lévő form kitöltésével lehet. 


SZUPERHŐSÖK - Várólistára várjuk a jelentkezéseket! 

 • SZERDÁNKÉNT - 15:00-17:00
 • 5-8. évfolyamos diákoknak

A szakkörünk középpontjában a gyerekek alkotta szuperhős áll. Tapasztalatunk, hogy olyan gyerekek is kifejezik magukat blogbejegyzésekben és inspiráló videókban, akik eddig látszólag nem voltak magabiztosak sem élőszóban, sem írásban. A gyerekek a szuperhőseiket alkotóműhelyünk gépeinek, eszközeinek (mikroelektronika, 3D tervezés és nyomtatás, lézervágás, famegmunkálás) segítségével készítik el, és közben szinte észrevétlenül megtanulják azok működését. A szakkör során félelmeiket félretéve, szabadon fejezhetik ki magukat, emiatt hamar kiderül, hogy a szuperhőseik mögött valójában mindig ők állnak. Ők küzdenek meg a gátlásaikból táplálkozó ellenséggel, vágyaik varázstárgyaival járják a fantáziavilágukat egy olyan társsal, akit szintén ők teremtenek maguk mellé. A szakkör végén pedig a szuperhősök egy szórakoztató kihíváson mennek keresztül, melynek során fontos kérdéseket, emberi problémákat fejtegetnek. 

Jelentkezni a lap alján lévő form kitöltésével lehet.

MICRO/ÖKOLÓGIA

 • KEDDENKÉNT - 16:30-17:30
 • 3-4. évfolyamos diákoknak

Micro/ökológia szakkörünkön olyan modern technológiákat keresünk, tervezünk, majd készítünk, amiket a fenntartható jövő szolgálatlába tudunk állítani! A szakkör során megismerkedünk a globális célokkal, majd olyan szerkezeteket hozunk létre, amikkel óvjuk a környezetünket. Ha szeretsz sokat tervezni, bütykölni, tesztelni, makettezni, érdeklődsz a programozás iránt, Te vagy a mi emberünk! A környezetvédelmi projektek során hangsúlyosan fejlesztünk olyan képességeket, mint például az együttműködési képesség, problémamegoldó gondolkodás, kommunikációs képesség, nem utolsó sorban pedig szemléletet formálunk egy fenntartható jövőért.sukban helyet találjon a környezeti fenntarthatóság fontossága.

Jelentkezni a lap alján lévő form kitöltésével lehet.GLOBAL WARNING

 • CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT - 15:00- 16:30
 • 7-9. évfolyamos diákoknak

Egy kutatóhajó legénysége világkörüli expedícióra indul, hogy a résztvevők megismerjék a globális felmelegedés okait és azok összefüggéseit. A magával ragadó utazás során különböző szerepekbe helyezkedve kutatnak, mérnek, terveznek, építenek, és közben számos jól működő megoldással, illetve alkalmazkodási stratégiával találkoznak. A csapat célja, hogy jógyakorlatokon keresztül olyan tudást szerezzenek, amit másoknak is átadva a fenntartható élet alapjait teremthetik meg.

A klímaváltozás témáját kalandos történetbe ágyaztuk, hogy a gyerekek fenyegető adatok helyett átélhető helyzetekkel találkozzanak, és könnyebben megértsék a bolygónkon zajló folyamatok tudományos hátterét. A fejlesztési folyamatba bevontuk a klímaváltozás és a környezeti nevelés hazai szakértőit, felmértük a gyerekek tudását és hozzáállását a témához, és beszélgettünk olyan emberekkel, akiknek az életét már most jelentősen befolyásolja a klímaváltozás.

Jelentkezni a lap alján lévő form kitöltésével lehet.


A JÖVŐ VÁROSA

 • SZERDÁNKÉNT 15:30-17:30 
 • 7-9. évfolyamos diákoknak


A Jövő városa egy olyan komplex szakkör, amely során a gyerekek megtanulják a 3D nyomtatás, robotika, lézervágás, programozás alapjait, miközben a jövő városáról gondolkodnak. A foglalkozások során fokozatosan megismerik a város láthatatlan működését, majd alkotótechnológiákkal modellezik is azokat. A tervezés és kivitelezés során mai társadalmi problémákat, helyzeteket dolgozunk fel az alkotáson és szerepjátékokon keresztül.

Minden esetben olyan, több technológiával készült alkotás jön létre, amit a gyerekek álmodnak meg, és készítenek el. Közülük kerül ki a polgármester, akit ők maguk választanak meg, ahogy minden más terület (közlekedés, környezeti elemek, kikapcsolódás) felelősét is. Minden szerephez más és más alkotói feladatok társulnak. Nagyon fontos, hogy ezen a szakkörön minden közös döntés, esetleg konfliktus eredménye. A szakkör minden alkalmán az együtt megálmodott város egy-egy részére fókuszálunk, ami a szakkör végére el is készül.

Jelentkezni a lap alján lévő form kitöltésével lehet.
ZÖLD MÉRNÖKÖK - BETELT :(

 • PÉNTEKENKÉNT - 10:00 - 12:00
 • 9-13. évfolyamos diákoknak


Szakköreink különlegessége, hogy mindig egy keretmesén alapulnak, és ez a technológiák könnyebb elsajátítását szolgálja. Itt a gyerekeknek marsi környezetben kell helytállniuk és sikeres küldetéseket teljesíteniük. Ebben segítségükre van a 3D nyomtató, a lézervágó, a mikroelektronika, melyek működését el is sajátítják a szakkör végére.

A szakkör leginkább kutatás az alkotáson keresztül: nem direkt válaszokat ad, hanem csak megkísérli alternatívák létrehozását. Olyan, mindenkit érdeklő kérdéseket feszeget, amelyek a fenntarthatósághoz kapcsolódnak. A résztvevők kis létszámú csapatokban dolgoznak, komplex feladatokat osztanak meg egymás között, terveznek, kiviteleznek, mérnek, programoznak, akár váltásban, akár minden munkát megosztva. A csapatok versenyeznek egymással, állandóan azt keresik, hogyan tökéletesíthetik megoldásaikat. 


JELENTKEZÉS

További információért írj az info@edufun.hu e-mail címre, vagy hívj minket a +3670 440 4400 telefonszámon. 

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni.