SZAKKÖRÖK

Szakköreink célja, hogy egy-egy modern technológiai megoldással a gyerekek ne csak élmény szintjén találkozzanak, hanem azokat valós problémák megoldásához is fel tudják használni. Gondolkodjunk közösen arról, hogyan tudják biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az életünket, hatékonnyá tenni az energiafelhasználásunkat, megmenteni a bolygónkat, hogyan tudunk új, nagyszerű dolgokat létrehozni.


MINDEN SZAKKÖRÖS FOGLALKOZÁSUNK BETELT!

Viszont elindult már a jelentkezés a nyári táborokra!

GYERTEK! 

INGYENES ISKOLA UTÁNI FOGLALKOZÁSOK


Helyszín: EDU&FUN Digitális Élményközpont

MINDEN SZAKKÖRÜNK BETELT!

 • Szakköreinken a minimum létszáma 6, maximum létszáma 12 fő.
 • Kezdés: február 6-ai héten.
 • Jelentkezni az info@edufun.hu e-mail címen, vagy a lenti űrlap segítségével lehet.

KEDD

 • 16:00-17:00 - ROBOPOLISZ - 2-4. évfolyamos diákoknak - BETELT!
 • 16:00-17:00 - Micro/ökológia - 3-4. évfolyamos diákoknak - BETELT!

SZERDA

 • 15:00-17:00 - A jövő városa - 5-8. évfolyamos diákoknak - BETELT!

CSÜTÖRTÖK

 • 15:00-17:00 - A jövő városa - 9-13. évfolyamos diákoknak - BETELT!

PÉNTEK

 • 10:00 - 12:00 Global warming - 9-13. évfolyamos diákoknak - BETELT!
 • 15:00 - 17:00 - Zöld mérnökök - 9-13. évfolyamos diákoknak - BETELT!

Helyszín:
EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest
(Új Hidegkuti Nándor Stadion)
1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.
(oldalsó üvegfali bejárat)


ROBOPOLISZ - BETELT

 • KEDDENKÉNT - 16:00-17:00
 • 2-4. évfolyamos diákoknak

Robopolisz egy olyan város, amit veled fogunk megálmodni, majd létrehozni. Alapos tervezés után a szakkörön fogunk programozni, maketten megjelenítjük a jövő városát. Sokat tanulunk az energiáról, közösen gondolkodunk azon, hogy a technológia segítségével hogyan készítsünk egy fenntartható várost. A szakkör során nagy hangsúlyt fektetünk a szociális kompetenciák, az együttműködés fejlesztésére, emellett olyan kihívások elé állítjuk a résztvevőket, amiben fejlődik a problémamegoldó képességük, az algoritmikus gondolkodásuk, a kreativitásuk.


A JÖVŐ VÁROSA I. - BETELT

 • SZERDÁNKÉNT - 15:00-17:00
 • 5-8. évfolyamos diákoknak

A Jövő városa egy olyan komplex szakkör, amely során a gyerekek megtanulják a 3D nyomtatás, robotika, lézervágás, programozás alapjait, miközben a jövő városáról gondolkodnak. Az szakkör során fokozatosan megismerik a város láthatatlan működését, majd alkotótechnológiákkal modellezik is azokat. A tervezés és kivitelezés során mai társadalmi problémákat, helyzeteket dolgozunk fel az alkotáson és szerepjátékokon keresztül.
Minden esetben olyan, több technológiával készült alkotás jön létre, amit a gyerekek álmodnak meg, és készítenek el. Közülük kerül ki a polgármester, akit ők maguk választanak meg, ahogy minden más terület (közlekedés, környezeti elemek, kikapcsolódás) felelősét is.
Minden szerephez más és más alkotói feladatok társulnak. Nagyon fontos, hogy ezen a szakkörön minden közös döntés, esetleg konfliktus eredménye. A szakkör minden alkalmán az együtt megálmodott város egy-egy részére fókuszálunk, ami a szakkör végére el is készül.

MICRO/ÖKOLÓGIA - BETELT

 • KEDDENKÉNT - 16:00-17:00
 • 3-4. évfolyamos diákoknak

Micro/ökológia szakkörünkön olyan modern technológiákat keresünk, tervezünk, majd készítünk, amiket a fenntartható jövő szolgálatlába tudunk állítani! A szakkör során megismerkedünk a globális célokkal, majd olyan szerkezeteket hozunk létre, amikkel óvjuk a környezetünket. Ha szeretsz sokat tervezni, bütykölni, tesztelni, makettezni, érdeklődsz a programozás iránt, Te vagy a mi emberünk! A környezetvédelmi projektek során hangsúlyosan fejlesztünk olyan képességeket, mint például az együttműködési képesség, problémamegoldó gondolkodás, kommunikációs képesség, nem utolsó sorban pedig szemléletet formálunk egy fenntartható jövőért.sukban helyet találjon a környezeti fenntarthatóság fontossága.
GLOBAL WARNING - BETELT

 • PÉNTEKENKÉNT - 10:00- 12:00
 • 7-9. évfolyamos diákoknak

Egy kutatóhajó legénysége világkörüli expedícióra indul, hogy a résztvevők megismerjék a globális felmelegedés okait és azok összefüggéseit. A magával ragadó utazás során különböző szerepekbe helyezkedve kutatnak, mérnek, terveznek, építenek, és közben számos jól működő megoldással, illetve alkalmazkodási stratégiával találkoznak. A csapat célja, hogy jógyakorlatokon keresztül olyan tudást szerezzenek, amit másoknak is átadva a fenntartható élet alapjait teremthetik meg.

A klímaváltozás témáját kalandos történetbe ágyaztuk, hogy a gyerekek fenyegető adatok helyett átélhető helyzetekkel találkozzanak, és könnyebben megértsék a bolygónkon zajló folyamatok tudományos hátterét. A fejlesztési folyamatba bevontuk a klímaváltozás és a környezeti nevelés hazai szakértőit, felmértük a gyerekek tudását és hozzáállását a témához, és beszélgettünk olyan emberekkel, akiknek az életét már most jelentősen befolyásolja a klímaváltozás.

A JÖVŐ VÁROSA II. - BETELT

(jelentkezni már csak várólistára lehet)

 • Csütörtökönként - 15:00-17:00 - BETELT
 • 9-13. évfolyamos diákoknak
A Jövő városa egy olyan komplex szakkör, amely során a gyerekek megtanulják a 3D nyomtatás, robotika, lézervágás, programozás alapjait, miközben a jövő városáról gondolkodnak. Az szakkör során fokozatosan megismerik a város láthatatlan működését, majd alkotótechnológiákkal modellezik is azokat. A tervezés és kivitelezés során mai társadalmi problémákat, helyzeteket dolgozunk fel az alkotáson és szerepjátékokon keresztül. Minden esetben olyan, több technológiával készült alkotás jön létre, amit a gyerekek álmodnak meg, és készítenek el. Közülük kerül ki a polgármester, akit ők maguk választanakmeg, ahogy minden más terület (közlekedés, környezeti elemek, kikapcsolódás) felelősét is. Minden szerephez más és más alkotói feladatok társulnak. Nagyon fontos, hogy ezen a szakkörön minden közös döntés, esetleg konfliktus eredménye. A szakkör minden alkalmán az együtt megálmodott város egy-egy részére fókuszálunk, ami a szakkör végére el is készül.
ZÖLD MÉRNÖKÖK - BETELT

 • PÉNTEKENKÉNT - 15:00 - 17:00
 • 9-13. évfolyamos diákoknak


Szakköreink különlegessége, hogy mindig egy keretmesén alapulnak, és ez a technológiák könnyebb elsajátítását szolgálja. Itt a gyerekeknek marsi környezetben kell helytállniuk és sikeres küldetéseket teljesíteniük. Ebben segítségükre van a 3D nyomtató, a lézervágó, a mikroelektronika, melyek működését el is sajátítják a szakkör végére.

A szakkör leginkább kutatás az alkotáson keresztül: nem direkt válaszokat ad, hanem csak megkísérli alternatívák létrehozását. Olyan, mindenkit érdeklő kérdéseket feszeget, amelyek a fenntarthatósághoz kapcsolódnak. A résztvevők kis létszámú csapatokban dolgoznak, komplex feladatokat osztanak meg egymás között, terveznek, kiviteleznek, mérnek, programoznak, akár váltásban, akár minden munkát megosztva. A csapatok versenyeznek egymással, állandóan azt keresik, hogyan tökéletesíthetik megoldásaikat. 


JELENTKEZÉS

További információért írj az info@edufun.hu e-mail címre, vagy hívj minket a +3670 440 4400 telefonszámon. 

Minden most induló szakkör betelt! A lenti űrlappal jelentkezést nem fogadunk már.